Panelprogram 830 millió forint értékben

Archív

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 5 éven keresztül lakásonként havi 1500 forinttal támogatja az önerős felújításokat. Az idei felújításoknál az érintett lakások száma 736.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tulajdonát képező Óbudai Vagyonkezelő Zrt. társasház kezelő osztálya az elmúlt két évben jelentős fejlődésen, átalakuláson ment át, ami mind a személyeket, mind a munkamódszert, mind az egész céges hátteret érinti. Egy sokkal korszerűbb, modernebb, innovatívabb társasház kezelés folyik, amelyre a legjobb példa, hogy országos szinten is a legtöbb felújítás a vagyonkezelő által kezelt házaknál történik fajlagosan, egyetlen olyan közös képviselet sincs, amely ennyi albetétet fel tud újíttatni problémamentesen.

Az idei beruházások kamattámogatott lakás-takarékpénztári szerződésekkel kombinált finanszírozással, bizonyos esetekben Európai uniós és önkormányzati támogatásokkal kiegészítve  valósulhattak meg.   A projektek  kapcsán fontos megjegyezni, a lakástulajdonosok nem hitelt fizetnek a beruházás összegének megtérítésénél, hanem megemelt összegű közös költséget. Egyetlen tulajdonos ingatlanára sem kerül jelzálog, a finanszírozónak a fedezetet alapvetően a társasház gazdálkodása jelenti, illetve a beruházás eredményeképpen realizálható energiamegtakarítás.

A felújítások során a legtöbb esetben  homlokzati hőszigetelés, alsó és felső födémszigetelés, saját hőközpont kiépítése, közös nyílászárók cseréje, valamint a tulajdonosok döntésének megfelelően a lakás nyílászárók cseréje történik meg. A felújított épületeknél 30-50 százalékos energiamegtakarítást érnek el fűtési célú hőenergiából.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatja az önerős beruházásokat, 5 éven keresztül lakásonként havi 1500 forinttal, azaz közel 20%-kal járul hozzá a hat-hét ezer forintos költségnövekedéshez. Az idei felújításoknál az érintett lakások száma 736. 

Lukács György utca 24-27., 76 lakás,  a beruházás összege 100 millió forint.

Lukacs reglukacs gy.

Madzsar József utca 5., 165 lakás, a beruházás összege 174 millió forint.

madzsar regmadzsar

Szindbád utca 2., 165 lakás, a beruházás összege 192 millió forint.

szindbád regSzindbád 2.

Margitliget utca 2-3., 330 lakás, a beruházás összege 172 millió forint, illetve 192 millió forint.

margitliget regmargitliget

2014-ben tovább folytatódnak a felújítások előreláthatólag  1 milliárd forintot meghaladó összértékben, melynek során több mint 1000 lakás korszerűsödhet.

Felhívjuk a kerületi lakosok figyelmét, hogy amennyiben szeretnének csatlakozni pályázatainkhoz, vagy az Óbudai Vagyonkezelőre bíznák a közös képviseletet, úgy keressék a Társasházi Közös Képviseleti Osztály dolgozóit, a Pacsirtamező utca 49. szám alatti irodában. Telefonos felvilágosítást a (06-1) 430-21-70 ügyfélszolgálati számon kaphatnak. e-mail: tarsashaz@ovzrt.hu