Információ lakás értékesítéssel kapcsolatban

Önkormányzati lakások megvásárlására Budapest Főváros III. Kerület Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének értékesítésre történő kijelölését követően, pályázati úton vagy elővásárlási jog alapján van lehetőség. A pályázat útján értékesítésre kerülő, felújításra szoruló üres lakások értékesítése piaci alapon történik, a pályázati felhívásban meghirdetett áron.

Az aktuálisan megvásárolható lakásokról az alábbi telefonszámon érdeklődhet, illetve a pályázat útján meghirdetésre kerülő ingatlanokat a pályázatok menüpont alatt is megtekintheti.

Kontakt: Bartháné Kerekes Anikó, ingatlangazdálkodási előadó

tel. szám: +361 430-3463, kerekes.aniko@ovzrt.hu

 

Vonatkozó jogszabályok, önkormányzati rendeletek:

–          1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésre vonatkozó egyes szabályokról
–          2011. évi CXCVI. törvény a nemzeti vagyonról
–          Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő- testületének az önkormányzat tulajdonában lévő egyes vagyontárgyak elidegenítéséről szóló 18/2014.(VI.2.)
–          Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő- testületének 17/2014.(VI.2.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról