Önkormányzati helyiségek eladása

Önkormányzati helyiségek eladása

Önkormányzati helyiségek megvásárlására –Budapest Főváros III. Kerület Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő- testületének értékesítésre történő kijelölését követően- pályázat útján és elővásárlási jog alapján van lehetőség. Pályázat útján üres helyiségek értékesítése, míg elővásárlási jog alapján bérlő részére történő értékesítés lehetséges.

A megvásárolható helyiségekről érdeklődhet az alábbi elérhetőségek valamelyikén, illetve a pályázat útján meghirdetésre kerülő ingatlanokat a pályázatok menüpont alatt is megtekintheti.

Értékesítési, Helyiség- és Telekhasznosítási Osztály
1033 Bp. Mozaik u. 7. II. 1.

György Gabriella, ügyintéző
tel./fax: +361 430-3465, +361 430-3462
gyorgy.gabriella@ovzrt.hu

Vonatkozó jogszabályok, önkormányzati rendeletek:
–          1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésre vonatkozó egyes szabályokról
–          2011. évi CXCVI. törvény a nemzeti vagyonról
–          Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő- testületének 18/2014.(VI.2.) rendelete a tulajdonában lévő egyes vagyontárgyak elidegenítéséről (III. fejezet A nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítése)
–          Óbuda- Békásmegyer Önkormányzat Képviselő- testületének 17/2014.(VI.2.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról (II. fejezet Versenyeztetési szabályok)