Ingyenes Disc Golf szabadidősport alkalmak Óbudán

Archív

disc-golf-clip-artÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata a tulajdonában álló – Testvérhegy lejtő, Jablonka út, Gölöncsér utca, Kékfestő utca és a Kubik utca által határolt – terület egy részén, 2012 júniusában átadott első budapesti Disc Golf pályára szóló szerződést további 3 évre meghosszabbította a Spiritus Sport Club-bal.

A pálya fix, 7 disc golf kosárral felszerelt, ami azt jelenti, hogy a célpontok és a dobópontok az év 365 napján megtalálhatók a területen. A közeljövőben két új kosárral fog bővülni a pálya.

Az üzemeltető sportegyesület a területhasználatért cserébe ingyenes Disc Golf foglalkozásokat tart a III. kerületi lakosok számára a szükséges eszközök biztosításával, minden második szombaton 10 órától 12 óráig, melyre sok szeretettel várják a kedves érdeklődőket.

A disc golf (frizbi golf) a repülőkorongokkal, azaz frizbikkel űzhető sportok egyik formája. A sportágat korra való tekintet nélkül bárki űzheti, egy frizbi eldobása ugyanis nem igényel különleges képességet. A golffal ellentétben a frizbi golfban nem a labda lyukba gurítása a cél, hanem egy, kifejezetten erre a célra létrehozott célpont, vagyis kosár eltalálása a koronggal, lehetőleg minél kevesebb dobásból. A játékosok dolgát az időjárási körülményeken túl a játéknak éppen otthont adó pálya terepviszonyai is nehezítik, hiszen az akadályokat ki kell kerülni.

  • Első alkalom: 2014. január 11. szombat 10-12 h között.
  • Találkozó: Minden alkalommal a pályán elhelyezett információs táblánál.
  • A későbbi alkalmak időpontjai és esetleges módosulásuk az alábbi honlapokon követhetők: www.disc-golf.hu vagy www.disc-golf.hu/spiritus