Ezen a héten befejeződik a leégett tetőtér helyreállítása

Archív

Nagy reményekkel indultunk neki október közepén a békásmegyeri Pusztadombi utcában kigyulladt ház rendbehozatalának. A legfőbb cél az épület lakhatóságának mielőbbi – lehetőség szerint még a téli fagyok előtti – visszaállítása volt.

Mivel a tüzet a több mint száz esztendős ház tetőterében minden valószínűség szerint elektromos hiba okozhatta, gyakorlatilag a teljes elektromos hálózatot újra kellett építeni. Párducz Istvánnak köszönhetően e munka csaknem egésze szombaton elkészült, a további kisebb szerelésre már csak épületen belül van szükség. A tűzben a tető egy része megsemmisült, ennek pótlása, a sérült elemek cseréje és a tetőzet visszazárása egy nagylelkű tetőfedő csapat jóvoltából szombaton szintén megtörtént, így a jövő héten már csak néhány kisebb kiigazítások kellenek. Az épület nem ázik tovább és a visszaköltözés lehetősége is belátható távolságba került.

Ezúton is köszönet a közreműködő szakembereknek, akik a munkájukért egyetlen forintot sem fogadtak el. A károsult Orosz házaspárnak csak az anyagköltséget kellett állnia, amelyre egy nagylelkű kereskedő ráadásul jelentős árkedvezményt adott. A tűzesetet követő összefogás több szempontból is példaértékű, hiszen a helyreállításban résztvevők első kérésre, szabadidejük terhére, viszonzást nem várva álltak e nemes ügy mellé.