2016 év végi beruházások a kerületben

Archív

Lezárultak az Óbudai Vagyonkezelő Zrt 2016. évi építési beruházásai

Az idei évben is jelentős mennyiségű keretösszeget biztosított az Önkormányzat a kerületi épületállomány felújításaira. Az intézményi épületek mellett a nyugdíjasházakban és több önkormányzati tulajdonú lakóépületen is végeztünk nagyobb felújítási munkákat.

Többek között a Flórián tér 3. számú lakóépület főhomlokzata és belső udvara újult meg, a Kékfestő utca 8. számú épületek tetőfedése és részben a homlokzata került felújításra. Rendbe tettük a Vörösvári út 129. számú épület külső és belső homlokzatát, valamint a Bécsi út 86. számú lakóház belső szárnyának tetőfedését.

További két nyugdíjasházban készült el a liftprogram keretén belül az akadálymentes szabványnak megfelelő korszerű személyfelvonó. Külön kiemelendő, hogy mindkét lift (Őszike utca 8. és Szérűskert utca 39) üvegezett ajtókkal és oldalfallal készült.

Megnyitott a Harang utcai nyugdíjasházban a 3. számú Házi Segítségnyújtó Szolgálat a megújult irodacsoportban, valamint felújításra került a Víziorgona nyugdíjasház két klubszobája és dolgozói helyiségei.

Új önműködő fotocellás ajtó került a Csobánka téri Védőnői Szolgálat bejáratára, megkönnyítve ezzel a babakocsival érkező édesanyák bejutását.

Oktatási intézményekben több tanterem és közlekedő burkolata megújult, valamint számos vizesblokk került felújításra. Több balesetveszélyessé vált óvodaudvar részleges burkolat felújítása készült el a nyár folyamán, valamint komplett csoportszobai nyílászáró szerkezetek cseréje történt meg.

Az Önkormányzat szándéka szerint a 2017. évben is hasonló mértékű felújításokra számíthatunk és bízunk benne, hogy az idei évben beadott intézményi pályázatok sikeresen lezárulnak és további teljes épületekre vonatkozó energetikai felújításokra is sor kerülhet.

2016 év végi felújítások a kerületben