2016 év végi beruházások a kerületben

Archív

Lezárultak az Óbudai Vagyonkezelő Zrt 2016. évi építési beruházásai

Az idei évben is jelentős mennyiségű keretösszeget biztosított az Önkormányzat a kerületi épületállomány felújításaira. Az intézményi épületek mellett a nyugdíjasházakban és több önkormányzati tulajdonú lakóépületen is végeztünk nagyobb felújítási munkákat.

Többek között a Flórián tér 3. számú lakóépület főhomlokzata és belső udvara újult meg, a Kékfestő utca 8. számú épületek tetőfedése és részben a homlokzata került felújításra. Rendbe tettük a Vörösvári út 129. számú épület külső és belső homlokzatát, valamint a Bécsi út 86. számú lakóház belső szárnyának tetőfedését.

További két nyugdíjasházban készült el a liftprogram keretén belül az akadálymentes szabványnak megfelelő korszerű személyfelvonó. Külön kiemelendő, hogy mindkét lift (Őszike utca 8. és Szérűskert utca 39) üvegezett ajtókkal és oldalfallal készült.

Megnyitott a Harang utcai nyugdíjasházban a 3. számú Házi Segítségnyújtó Szolgálat a megújult irodacsoportban, valamint felújításra került a Víziorgona nyugdíjasház két klubszobája és dolgozói helyiségei.

Új önműködő fotocellás ajtó került a Csobánka téri Védőnői Szolgálat bejáratára, megkönnyítve ezzel a babakocsival érkező édesanyák bejutását.

Oktatási intézményekben több tanterem és közlekedő burkolata megújult, valamint számos vizesblokk került felújításra. Több balesetveszélyessé vált óvodaudvar részleges burkolat felújítása készült el a nyár folyamán, valamint komplett csoportszobai nyílászáró szerkezetek cseréje történt meg.

Az Önkormányzat szándéka szerint a 2017. évben is hasonló mértékű felújításokra számíthatunk és bízunk benne, hogy az idei évben beadott intézményi pályázatok sikeresen lezárulnak és további teljes épületekre vonatkozó energetikai felújításokra is sor kerülhet.